Buiten het werken vanuit de lucht doet ADP ook genoeg projecten vanaf grond! Dit keer in de vorm van het 3D in kaart brengen van de VR Space op de Zuyd Hogeschool in Maastricht.

In samenwerking met 3D artiest Kajan Vanniyasingam heeft ADP een soort digitale tweeling gemaakt van deze VR-Space. De VR-space van Zuyd is een Virtual Reality ruimte waarin studenten VR applicaties kunnen onderzoeken, ontwikkelen en testen. De hypermoderne ruimte is uitgerust met verschillende VR systemen zoals de Oculus Rift, Hololens en HTC Vive. Het doel van het project is om de lijn tussen VR en realiteit verder te kunnen onderzoeken.

De 3D scan is uitgevoerd met een Matterport, een 3D camera die 360 graden foto’s combineert met afstandsmetingen. Op basis van deze data kan een puntenwolk worden gegenereerd die vervolgens vertaald wordt naar een 3D model. Het grote voordeel van de Matterport is dat deze door zijn 6x RGB sensoren zeer accurate texturen kan vergaren. Go check it out en transporteer jezelf naar de VR-Space!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *